Wednesday, May 23, 2012

Reflection 15

Hidup keseluruhan adalah pengulangan, berulang berulang dan ulang satu perkara yang sama. Mungkin tidak setiap hari, mungkin seminggu sekali atau setahun setahun berkali kali.

Hidup setiap hari adalah pengulangan seperti satu sistem robot yang telah di set kan untuk mematikan tujuan asal hidup di dunia. Bangun, mandi, sarapan, kerja, balik, lepak, tidur. Esoknya Bangun, mandi, sarapan, kerja, balik, lepak, tidur. Mungkin berbeza untuk sesetengah orang cuma perlu tambah perkataan seks sebelum tidur atau selepas tidur.

Kamu.? Bangun, mandi, kerja, makan, tidur, bangun mandi, kerja, makan, tidur. Atau bangun, kopi, sosial, mabuk, membiak, tidur, bangun, kopi, sosial, mabuk, membiak, tidur. Dan hari ahad, rasa sedikit gembira kerana cuti dan tak payah bangun pagi.

Olimpik.? Komanwel.? Sea.? Thomas Cup.? Euro.? Fifa.? Liga Malaysia.? Liga Super atau Piala Sultan Azlan.? Semuanya adalah pengulangan.

Lihat saja lagu yang enak enak di dengar, semuanya pengulangan contoh cord lagu kosong Am Dm G Ce kemudian ulang lagi Am Dm G Ce. Dengan hanya berbekalkan tiga hingga lima cord dan bertahan tiga hingga empat minit dengan lirik yang berulang. Lagu Najwa Latif merenggek renggek mendayu meminta meminta disuakan kasut Black Hammer ke dalam mulut.- Mungkin juga kamu sedang mencarut pada aku -  
I knew it’s far from brilliant, but at least , for a moment, please put aside your prejudice and stubbornness, this is just for an example by the way. Okay.?
  
Nahh, berhenti mengeluh. Pengulangan wujud kerana di dalamnya tersimpan kenikmatan dan orgasm tanpa sedar, yang mana kamu perlu gali dan cari. Sama juga seperti kamu solat 5 kali sehari itu juga adalah pengulangan tapi apa kamu perlu tahu apa kamu dapat dari apa yang kamu buat.

I know, You didn’t buy it. You didn’t buy it.